Ova priča će vam pokazati da nije uvijek isti odnos između snahe i svekrve, te da mišljenje o ovoj vezi treba promijeniti.

‘Kada sam se najmanje nadala suprug me ostavio. Svu ušteđevinu što smo imali u kući on je uzeo i otišao sa ljubavnicom, iako je znao da meni nije ostavio ni za kifle. Ostala sam sam bebom od šest mjeseci u našem iznajmljenom stanu gdje smo trebali i kiriju da platimo.

Kada je svekrva saznala za ovo što se desilo, odmah je došla na vrata. Mislila sam samo si mi ti još falila, da me ismijavaš i rugaš mi se, ali kad sam otvorila vrata , rekla mi je:

”Spakuj svoje i bebine stvari, sad idete sa mnom!”

Bila mi je neprijatna situacija, odbijala sam neko vrijeme, jer od kako smo se upoznale nismo bile u nekim lijepim odnosima. Nikad nismo bile bliske, iz njenih usta nikada nisam čula nešto lijepo za mene, iako moram priznati da ni ja za nju nisam govorila. Ali, moram priznati da u najtežoj životnoj situaciji, moja svekrva se našla uz mene.

Čak je i moja mati odbijala da dođem kod nje, jer je već tamo bila sestra sa djecom. Svekrva nas je stavila u najveću sobu u stanu, a svoje stvari prebacila u malu. Pravila mi je razna jela, jer je znala da dojim, kasnije je dijetu kupovala razne hapice.

Jedne prilike mi je rekla kako stan nije baš u najboljem stanju i da ako želim možemo kupiti novi. Iznenadila sam se , jer je bila toliko pristupačna osoba kakvu u životu nisam vidjela.