”Trudnica sam, u šestom mjesecu, a skoro sam proslavila svoj 34. rođendan. Ovo nam je drugu dijete. Sa svojom svekrvom nisam baš u dobrim odnosima, nikada nismo ni bile, jer nije prihvatala moje porijeklo. Kada sam bila trudna prvi put, i pričala o tome sa svojim suprugom, on me upitao da li njegova majka može da prisustvuje porodu. Rekla sam naravno da ne može, i na tome je oostalo”- rekla je ona.

Kada je došlo vrijeme poroda, u rađaoni je bio njen muž, ali i njena majka.

”Sada smo počeli da razgovaramo ko će da prisustvuje kada se bude dešavao drugi porođaj. Mislila sam da će pristati da ponovo bude moja majka, ali on ne pokazuje da je sretan, nego mu je krivo i ljuti se što njegova majka ne može biti na porodu. Nekoliko puta mi je rekao da sam ja birala prvi put, a da je sada red na njega. Željela sam mu objasniti da ne želim da me njegova majka gleda u takvom stanju, ali on ne razumije.

Otišao je od kuće, a ja sam na kraju morala da pozovem svekrvu i da joj ispričam sve. Rekla je kako nema pojma da se mi oko toga raspravljamo, te da mu ona nije niti jednom rekla da želi da prisustvuje porodu.”

Neki ljudi su joj pokušali objasniti da ona ima pravo da radi u tom trenutku šta hoće i koga hoće pored sebe, Neki su rekli da iako su u dobrim odnosima sa svekrvom, ipak nisu željeli da ona bude pored njih u trenutku poroda.

Šta mislite ko je upravo, žena ili njen suprug? Pišite nam u komentare!