Od ubistva jednoj od najpoznatijih srpskih kriminalaca Željka Ražnatovića Arkana prošlo je skoro dvadeset godina. Nikada u potpunosti nisu razriješeni detalji koji su dovoli do njegovog ubistva. Ono što javnost zna jeste da je 2000. godine on ubijen u Beogradu, tačnije u hotelu ”Interkontinental”.

Jedan čovjek je navodno odgovoran za njegovo ubistvo, iako nikada nisu pronađeni pravi dokazi koji to potvrđuju. Međutim, od njegove smrti počele su kružiti razne priče u koje neki povjeruju, a svakako da ima i onih koji su ubijeđeni da je to sve laž.

Naime, priča se kako je njegova smrt namontirana i da on uopšte nije ubijen, nego da je živ i sada živi u nekoj drugoj državi, gdje je promijenio identitet, te estetskim korekcijama promijenio i svoj izgled.

Njegovi prijatelji mnogo vjeruju u ovu priču, a naročito Miloš Petković koji je nekoliko puta rekao kako na sahrani niko nije mogao da vidi njegovo tijelo, pa je ubijeđen da u kovčegu nije bilo ničega, odnosno da je lažirao svoju smrti. On je sa rkanovim tjelohraniteljem Žabcem ptišao na grob Ražnatovića i sa detektorom za metal htio da provjeri hoće li se šta čuti.

Ineresantno je bilo da nam svakim drugim grobom začuo se zvuk, dok na Arkanovom nije.