Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Na kraju joj prekipilo: Šefu nožem osjekla polni organ i prijavila se policiji! Evo zašto je to uradila.. – Alternativa

Mobing na poslu je jako zastupljen na našim prostorima, a o njemu se zaista malo govori. O ovoj temi bi trebalo više da se priča, ali i da se spriječi pojava mobinga, kako bi svi mogli raditi u dobrom i kvalitetnom okruženju.

Ovo je jako prisutno na prostoru Balkana, jer zaposlenici uopšte nisu upoznati sa propisima i zakonima koji ih štite, a ne smiju se suprostaviti poslodavcima kako ne bi dobili otkaz.

Najčešći mobing vrši se nad ženama koje ne smiju da prijave svog šefa iz više razloga, a uglavnom je razlog da ne bi dobile otkaz. Mobing ne moraju doživljavati samo od šefa, nego je moguće i od svojih kolega, koji je seksualno, fizički ili psihički maltretiraju.

Prije nekoliko dana pojavila se ova priča koja je sve iznenadila. Milanka Rodrigez nije više mogla podnijeti maltretiranje svog šefa, zbog čega mu je nožem odsjekla poni organ. Godinama je trpila torturu, a razlog koji je doveo do ovog čine, jeste kada ju je šef pokušao silovati. Nakon što je uradila ovaj čin, pozvala je policiju i sama se predala.

Često imamo priliku da vidimo na radnom mjestu zlostavljanje, a zanima nas da li ste i vi nekada vidjeli ili doživjeli mobing na poslu! Pišite nam svoja iskustva u komentare!