Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

NA STUBU SRAMA ZATO ŠTO RAĐAJU! Ove žene su prošle kroz golgotu zbog broja djece, NJIHOVA BORBA JE LAVOVSKA! – Alternativa

Naše heroine, majke, koje trebaju da dobiju sva priznanja, u Srbiji se često susreću samo sa negativnim komentarima, zbog broja djece koji rađaju. Iako država pokušava na sve načine da se izbori sa natalitetom, sa druge strane su tu porodice koje imaju po četvero ili petero djece i susreću se samo sa negativnim i ružnim komentarima.

”Što si ih rodila ako ne možeš da ih izdržavaš!”, ”Prvo rodiš toliko djece, pa kukaš da ti narod pomogne!” , ”Jadna ta djeca kako odrastaju!”, ”Što ih nisi abortirala..” samo su neki od komentara sa kojima se oni susreću, a naročito žene koje su rodile djecu.

Ove majke su nam priznale da im nije nimalo lako, jer prvo moraju da rade mnogo više kako bi svojoj djeci obezbjedile sve potrebno, a nakon toga i da pruže svu potrebnu ljubav. Međutim, njima je najbitnije da se u njihovom domu čuje smijeh i da su djeca vesela, jer su to trenuci koje ne ože niti jedan novac kupiti.

Tamara Perović ima petero djece , te je zbog njih napustila Beograd i preselila se na selo, odnosno u Crnu Travu. Sve svoje zanimljive događaje sa djecom postavlja po Instagramu gdje je prati nekoliko hiljada ljudi. Najprije su živjeli u staroj trošnoj kućici, ali zahvaljujući dobrim ljudima napravili su novu gdje sad porodično uživaju. Tamara otkriva kako se često susrela sa negativnim komentarima, jer je na našim prostorima postal normalno da ljudi imaju samo dvoje djece.

Nije se susrela sa predrasudama samo u društvu, nego i u državnom sistemu. Peto i svako sljedeće dijete nema pravo na novčanu naknadu, pa svi koji kažu da se djeca rađaju zbog novca, ovim su potopili svoju tvrdnju.