Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

NAFTA I ZLATO OTIŠLI U NEBO: HLJEB ĆE KOŠTATI SKUPLJE OD ZLATA! Cijene na svjetskom tržištu rastu iz sata u sat! Svi zabrinuti! – Alternativa

Od kako je počela pandemija krona virusa, i cijene osnovnih životnih namirnica počele su rasti iz dana u dan. Najveća poskupljenja su pšenice, nafte i uglja, a već sada su neki od njih dostigli svoj maksimum.

Nakon što je počeo rat u Ukrajini, cijene ponovo počinju divljati i povećavati se, što se odrazilo na cijene proizvoda, a samim tim su građani udareni po džepovima. Široke narodne mase traže da im se pomogne, a političari navodno pokušavaju na sve načine spriječiti da dođe do daljeg povećanja cijena.

Aleksandar Vučić, presjednik Srbije, je već prije nekoliko mjeseci upozoravao svoje građane da naprave zalihe određenih i najpotrebnijih životnih namirnica, jer je Kina već tada kupovala sve sa tržišta, a naročito ulje i pšenicu. Upozoravao je da se nešto događa i da sami moramo se osigurati po tom pitanju, da kasnije ne bi kukali kako smo gladni.

Srbija je osigurala dovoljnu količinu energenata i hrane koje može poslužiti u trajanju od šest mjeseci, kupljeno je 20 000 tona brašna, velike zalihe ulja, mlijeka, soli, a kako je presjednik otkrio naručeno je i 3 000 toma mlijeka u prahu.

Jeste li vi posljednjih mjeseci napravili zalihe namirnica? Šta kažete na ova svakodnevna poskupljenja?