Očajni otac Dragan Nikolić otkrio je kako će morati da pokloni bebu koju će njegova supruga da rodi ovaj mjesec, jer nemaju čime da je hrane. Ova porodica živi u bijedi, a prema njegovim riječima nisu u mogućnosti uzimati mlijeko, jer ni sada nemaju novca da uzimaju hljeb za jelo.

Otac je otkrio kako je ovo užasna stvar i ne postoji ništa teže što se može desiti jednom roditelju. Ali, prema njihovim riječima ovo je jedino rješenje koje imaju, jer ovako barem beba neće umrijeti od gladi, a ni od hladnoće. Dragan i njegova supruga Žana žive u opštini Žitište, u malom mjestu Itebej.

Oni se nalaze u poprilično teškoj materijalnoj situaciji zbog čega ne mogu izdržavati bebu koja treba da se rodi za nekoliko dana. Prinuđeni su da se odreknu svog djeteta, iako još uvijek nije ni rođeno. Žana je trenutno deveti mjesec trudnoće i samoo iščekuju kad će se poroditi. Nadaju se da će njihovu bebu usvojiti neka porodica koja će joj pružiti svu ljubav, koju oni neće uspjeti, ali i sigurnost.

Dragan i Žana su već roditelji četverogodišnje Dragane i petogodišnjeg Dragana. I ova djeca kukaju po cijele dane kako su gladni, a oni nemaju novca ništa da im kupe, osjećaju se tako nemoćno. Oni se stalno kreću i rove po kontejnerima, gleadju da li ima gdje šta da uzmu da jedu, je li ko šta bacio u smeće.

Iako je ovo trenutak kada trebaju da se vesele što će dobiti bebu, njima se to pretvorilo u najgoru situaciju, jer nisu u stanju obezbjediti svom djetetu sve što je potrebno.