Osamdesetčetverogodišnja Andrijana Ilijasku bila je glavna vijest 2005. godine, kada se saznalo da je u drugom stanju, te je kasnije rodila svoju djevojčicu Elizu, pa samim tim postala i najstarija majka na svijetu. Mnogi su se pitali gdje se sada nalazi rumunska univerzitetska profesorica, koja je već nekoliko godina u penziji, te na kji način se brine i odgaja svoje dijete!?

Njen rekord su kasnije oborile šezdesetdevetogodišnja Rajo Devil Lohan koja je na svijet donijela djevojčicu Naven, a živi u Indiji, te sedamdesetogodišnja Omkari Panver koja je imala dvostruku sreću , rodivši blizance.

Andrijana je porod obavila u Bukureštu, a kao majka se ostvarila zahvaljujući donaciji sjemene tečnosti i jajnih ćelija i to od anonimnih donatora. Njena oplodnja je započela 1994. godine, da bi tek 2004. godine dobila sretne vijesti da je u drugom stanju. Njena sreća je bila ogromna, a svi su bili u čudu kada su saznali da nosi trojke.

Međutim, poslije deset sedmica trudnoće jedan fetus je preminuo, a bebe koje su preostale bile su djevojčice. Iznenada je došlo do nastanka nekih komplikacija, pa je beba od 0,69 kilograma preminula u 33. sedmici. To je uzrokovalo da doktori urade hitan carski rez, a Eliza je moral anekoliko sedmica da provede u intenzivnoj njezi. Ovo je izazvalo veliki haos , jer su neki govorili kako nije trebala u ovim godinama da rađa.

Adrijanu su stavili na stub srama, nekoliko vjerskih organizacija je istaklo kako je ovo za svaku osudu, a kako saznajemo imala je i velike neprijatnosti prilikom krštenja djevojčice.