Tko god zna ovo ime, prema povijesnim zapisima, živio je 256 godina! Prema članku New York Timesa iz 1930., profesor sa sveučilišta Chengdu Wo Zhongzhi otkrio je bilješku carske kineske vlade u kojoj je Li Qingyuanu čestitao 150. rođendan 1827. i dokument kojim mu je čestitao 200. rođendan 1877.!

Li Qingyuan je najpoznatiji po tome što je doživio vrlo visoku dob, navodno ima 197 ili čak 256 godina, što ga čini daleko dužim od Jenny Calment, koja se službeno smatra najdugovječnijom.

Godine 1928. novinar New York Timesa napisao je da su mnogi stariji ljudi u ljevičarskoj zajednici rekli da su njihovi djedovi poznavali Leeja kada su bili djeca, kada je Lee bio odrastao.

Kaže se da je Li Qingyuan započeo svoju karijeru u dobi od 10 godina, skupljajući biljke s planina i otkrivši da one mogu produžiti život.

Preživio je gotovo 40 godina na prehrani od hrastove šindre (gljive Ganoderma lucidum), goji bobica, divljeg ginsenga, Polygonum multiflora (Fallopia Multiflora), Gota Kola (azijska Centella asiatica) i rižinog vina. Godine 1749., u dobi od 71 godine, pridružio se kineskoj vojsci i postao učitelj borilačkih vještina.

Lee tvrdi da su unutarnji mir i spokoj u kombinaciji s tehnikama disanja tajna nevjerojatne dugovječnosti. Očito je veliku ulogu odigrala i njegova prehrana.

S prosječnim očekivanim životnim vijekom u zapadnom svijetu oko 70-85 godina, ideja da bi netko mogao živjeti više od 100 godina, a kamoli 200 godina, čini se pomalo čudnom.