68 godišnja Lidija Reed porodila se davne 1974. godine i rodila dječaka kojem je dala ime Gary. Sve je bilo sasvim uredu, da bi beba iznenada sedmog dana preminula, barem su joj tako rekli u bolnici.

Ona je bila preplavljena tugom, nije mogla da povjeruje šta joj se desilo i da je njena beba napustila je zauvijek. Godine su prolazile, ali ona nije mogla da se oporavi. Toliko je razmišljala o svojoj bebi, da ni dan nije mogao proći a da se nije sjedila njegovog lika.

Kao i svaka druga majka, tako je proradio i njen majčinski instikt. Počela je razmišljati o raznim situacijama koje su mogle da joj se dese, pa čak je pomišljala i kako je njena beba živa, ali da su je dali nekoj drugoj porodici. Nije mogla spavati, morila ju je ta pomisao, zbog čega je shvatila da joj preostaje samo jedno, a to je da otvore sanduk njenog sina.

Na kraju je morala to da uradi, jer inače bi poludila. Čim su otvorili sanduk shvatila je da njen sin nije tu. Bilo je tijelo ali bebe koja je bila plava, dok je njena bila crna. Iako je prošlo toliko godina, istakla je da se sjeća svog djeteta kako je izgledao.

Sada zna da su ga ukrali, a ona je započela potragu za svojim djetetom, te ističe kako se samo nada da će ga pronaći prije nego i ona zauvijek napusti ovaj svijet.