Marijanu Petronijević, mogli smo da gledmao u seriji ‘Selo gori, a baba se češlja’, ‘Šidra Despot’, kao i u ‘Braća po babibe linije’. Ovu crnokosu glumicu raskošne ljepote svi primjećuju i rado pamte sve njene uloge.

Muškarcima izmami osmijeh na lice i svi uzdišu za njom, a za nju mnogi kažu da je najljepša žena na javnoj sceni. Međutim, iznenada je odlučila da napravi velike promijene u svom životu, kakve niko nije očekivao. Odlučila je da se vrati u svoje rodno mjesto Visibabe, te da glumu zamijeni sa traktorom i motikom.

Kada smo vidjeli video snimke na kojima gluica vozi traktor, okopava njive, šiša ove, kao i plasti sijeno, pomislili smo kako je u pitanju neki trejler za film koji je snimala. Kasnije se spekulisalo kako je to samo jedna faza u životu, koja će vrlo brzo da prođe, te će glumica ponovo da se vrati svom poslu i visokim potpeticama. Međutim, to se nije desilo, jer danas ima sadnice raznih biljaka i oko 300 ovaca.

”Za svoje potrebe sadim razno voće i povrće, ali imam namjeru u narednom periodu da našem neku njivu i šumu i kupim, kako bi mogla tu da sadim sve što mi padne na pamet. Planiram da zasadim nekoliko sadnica kestena, iako njihov pravi urod se očekuje tek za trideset godina.”- rekla je ona.

Ističe kako se zbog svojih postupaka susreće često sa diskriminacijom, ali idalje pokušava na miran ton i fin izraz lica da to prevaziđe.