Često možemo da čitamo razne stvari o brakovima poznatih, ali veoma mali broj je onih slučajeva kada je žena sa naših prostora uspjela da pronađe sreću i ljubav negdje drugo i da u tome uživa kao kraljica. Mnoge sanjaju da se udaju u Ujedinjena Arapske Emirate, a rijetko kojoj je to pošlo za rukom.

Međutim, Jelene Bin Drai je uspjela u tome. Ona je misica bivše Jugoslavije, a krunu je osvojila 1998. godine. Iako je u to vrijeme bilo teško ovdje živjeti, pobjeda za Miss joj je otvorila mnoge poslovne prilike.

Odmah ju je kontaktirala jedna italijanska agencija koja se bavi modelingom i ponudila joj posao gdje će raditi kao fotomodel. Od tog perioda, ona je prihvatila posao i njoj je krenulo sve na bolje. Počela je da putuje po cijelom svijetu i svugdje je dobijala neke poslove.

Dok je boravila u Dubaiju upoznala je bogatog šeika , te iskoristila priliku da s njim izađe na piće. Nekoliko dana kasnije oni su otpočeli vezu , a poslije tri mjeseca su je i krunisali brakom. Šeik je s njom došao u Valjevo kako bi tražio ruku njihove kćerke, a tokom vjenčanja su ispunjeni svi srpski običaji.

Oni sada imaju četvereo djece, a kada je Vaskrs zajedno arbaju jaja. Iako imaju mnogo novca Jelena idalje radi, jer kako otkriva tako se bolje osjeća.