Tanja Savić, danas jedna od najpopularnijih pjevačica na našim prostorima, odrasla je u jednom selu nadomak Smedereva. Tek kada je započela svoju muzičku karijeru preselila se u Beograd, udala za Dušana i s njim dobila dva sina.

Njeni roditelji nisu željeli da napuštaju rodno mjesto, a Tanja kada je zaradila dovoljno novca, odlučila je da veliku sumu iskoristi kako bi renovirala porodičnu kuću. Još na samom početku njene karijere govorilo se da je Tanja imala teško djetinjstvo i počele su se polako otkrivati neke pojedinosti.

Njena strina je prva počela da govori o teškom djetinjstvu i odrastanju Tanje Savić. Govorilo se kako je pjevačica živjela u kući koja nije imala ni prozore, a kada je bila zima , bilo ih je strah da se ne smrznu, zbog čega bi Tanja oblačila po nekoliko slojeva odjeće i odlazila na spavanje. Njeni nisu imali novac za odjeću, nego bi uzimali od drugih članova porodice ono što bi oni izbacivali iz svojih ormara.

”Tanja je jedna predivna osoba, koja je uspjela u svojoj karijeri, ali mormao napomenuti i da je to zaista zaslužila obzirom na svu muku koju je preživjela u djetinjstvu . Na početku nije imala novca ni za osnovne stvari sebi da priušti, ali njeni roditelji su uvijek nekako uspjevali da djeci obezbjede hranu.”- ispričala nam je njena strina.

”Nisu imali gdje da se kupaju, pa su vodu zagrijavali u loncima i kupali se u koristima. Nisu imali ni prozore, nego su samo bili postavljeni najloni, da bi se barem malo zaštitili od hladnoće.”- otkrila je strina.