Najpoznatiji kantautor na ovim prostorima je bio Đorđe Balašević koji je preminuo prije dvije i po godine i tada su se u svim gradovima bivše Jugoslavije njegovi fanovi okupljali i palili svijeće i slušali njegove pjesme.

Đole je bio najveći pjesnik koji je svojim stihovima vaspitavao generacije dobrih ljudi a uvijek mu je inspiracija bila nejgova ljubav prema supruzi Oliveri koju je obožavao do posljednjeg dana svog života.  Đole i Olivera su dobili troje djece koji su majci danas kada je ostala sama najveća podrška i oslonac a svi rade na očuvanju Balaševićeve ostavštine.

Oliveri je Đole bio prva ljubav i mnogi su je u osuđivali jer to nije često isticala a zamjerili su joj i način na koji je žalila za njim. Ona svog preminulog supruga nije često pominjala u svojim objavama na društvenim mrežama i počela je da radi na muzeju koji je posvećen Đoletu a nedavno je izdala i modnu liniju koja je inspirisana pjesmama Panonskog mornara.

Iako su se mogle čuti razne špekulacije da mu Olivera nije bila vjerna ni kada je bio živ i da će sigurno brzo da mu nađe zamjenu to se nije desilo bar koliko je poznato u javnosti. Olja je sada svima jasno pokazala koliko joj neodstaje njen muž kada je objavila dvije fotke u sakou koji je nastao u njihovoj kompaniji sa napisom Provincijalka. U opisu fotografija Olja je napisala kako biti sam i nije toliko strašno lai biti bez tebe je nešto sasvim drugo, što pokazuje da ona još uvijek nije preboljela Đoletov odlazak.