Kasirka Marija koja radi u Nišu, odlučila je da progovori kako ih je jedna mušterija svaki dan uspjela potkradati, a njihova priča je šokirala apsolutno sve! U mesnici u kojoj ona radi, dešavalo bi se svaki dan da nestane određena količina mesa, a kad god bi pregledali kamere nikad nisu vidjeli niti jednog lopova.

Najprije su počeli sumnjati da je mesar kriv , ali ubrzo se uspostavilo da on nije nikakav kradljivac. Otkrili su neke zanimljive stvari koje su šokirale sve zaposlenika, a kasnije i sve građane Srbije.

”Primjećivali smo svaki dan kako nam nestaje mese, a o tome su znali i menadžeri radnje. Nije to bila mala količina mesa, nego po nekoliko kilograma. Menadžeri su nam rekli da počnemo pratiti potrošače, pa smo obraćali pažnju na one koji su uzimali najviše mesa. Nekoliko dana kasnije, uspjeli smo da otkrijemo ko je lopov. Ovaj čovjek je uzeo kilogram junećeg buta, a kada sam uzela to da otkucam i naplatim, primjetila sam kako je kesa mnogo teža i u njoj ima više mesa. ”- ispričala je kasirka.

Tada su otvorili kesu i vidjeli da se u njoj nalazi i drugo meso. Morao je platiti svo meso.

”Radi se o menadžeru jednog kafića koji se nalazi u blizini mesnice. On je svaki dan dolazio u mesnicu i tražio 20 ćevapa, mesar bi mu stavio u papir i kesu, zatim zalijepio bar kod i dao. Potom bi čovjek otišao i uzeo kilogram buta, a mesar bi i to zamotao u papir i stavio u kesu. Međutim, tada bi ovaj čovjek otišao u jedan kut gdje ne hvata kamera i stavio ćevape i ostalo meso koje je kupio u kesu gdje je but i stavio svoj bar kod. Čak je naučio i da zaveže kesu kao mesa.”- nastavila je kasirka.