Pripremili smo za vas jednu jako interesantnu priču i to o Hrvatskim carinicima koji imaju sve učestaliju naviku, da se ponašaju bezobrazno i arogantno prema osobama koje su državljani Srbije.

Ova žena odlučila je da mora svoje iskustvo i priču podijeliti sa javnosti, kako se više ne bi dopuštalo ovakvo ponašanje, odnosno da bi Hrvatski graničari prestali da ponižavaju i maltretiraju državljane Srbije na granici. Iako je to sve postalo i normalno, te ne tako rijetko, vrijeme je da se sazna prava istina.

Riječ je o Ljiljani, koja ima 46. godina i dolazi iz Obrenovca. Ona je rodom iz sela koje se nalazi sa druge strne Drine, odnosno u blizini Banja Luke. Ona je doživjela toliku neprijatnost da je istakla kako nikada više neće ići u svoje rodno mjesto preko Hrvatske. Nikada nije mogla ni zamisliti da će doživjeti ovakvu torturu i da će se državni službenici ovako ponašati prema njoj.

Naime, ona je u svojoj bašti ubrala paprike i mladi luk, te spakovala i jedno smrznuto pile kako bi ponijela svojim roditeljima u Obrenovac. Ali, mladi carinik je na granici htio da je pregleda i kada je vidio te namirnice počeo je na nju vikati, iako je dijete bilo s njom. Rekao je da nikada više neće moći da krči u njihovu zemlju, te da će baciti pile. Njen sin je počeo plakati, ali carinik se nije obazirao, nego joj je rekao da mora platiti kaznu od 1 800 kuna.

Ona je njemu pokušavala objasniti da je u tranzitu i da nema potrebe za tim, ali on nije odustajao. Na kraju mu je bez razmišljanja rekla da će baciti pile, samo da se problem ne bi dalje produbljivao.