Kako mnogi navode, pjevač Marinko Rokvić rano nas je napustio, ali uvijek ćemo ga se sjećati po dobrim pjesmama i velikim koncertima. Iako više nije s nama, to nas neće spriječiti da slušamo njegove pjesme koje su zaista veliki hitovi, koje imaju dobru pouku.

Dugo vremena sa borio sa teškim oboljenjem. Mislio je da će iz ove borbe da izađe kao pobjednik, ali nažalost u tome nije uspio. Imao je karcinom pankreasa sa metastazama na ostalim organima. Cijela porodica bila je uz njega tokom ove borbe, ali prošle godine nas je zauvijek napustio.

Kada je javnost saznala za njegovu smrt, svi su bili u šoku, jer je ovo veliki gubitak kako za njegovu porodicu, tako i za kolege i vjerne fanove. Njegova tri sina nisu se mogla pomiriti sa činjenicom da njihovog oca više nema i da ih je zauvijek napustio. Bili su slomljeni, a najviše je s njim bio povezan Nikola.

Njegova supruga Slavica, davala mu je najveću snagu tokom borbe sa opasnom bolesti. Međutim, čest se govorilo kako je pjevač varao svoju suprugu, ali da je ona i pored toga ostajala s njim i oprostila mu svaku prevaru. Kada je bolest uznapredovala i pjevač pao na bolničku postelju, najviše se oko njega brinula upravo Slavica. Do posljednjeg trena bila je uz njega..

Od smrti Marinka prošlo je samo nekoliko mjeseci, a Slavica je objavila sliku sa sinom i unukom Despotom ,a na njihovom licu vidimo osmijeh. Kako je Slavica otkrila najveća podrška joj je upravo unuk, te zahvaljujući njemu lakše se nosi sa gubitkom.