Svjesni smo da je život iz mjeseca u mjesec sve teži, jer cijene divljaju, a plate i penzije su male. Sve se svelo samo na preživljavanja, dok čovjek nikako ne može da uživa. Ljudi na ovim prostorima baš teško žive, jedna prežive dan, a svako od njih želi barem na neki način da smanji troškove i uštedi barem neki dinar.

Ali, rijetko koja osoba zna koliko koji uređaj troši električne energije. Vjerujemo da bi mnogi od vas smanjili račun za struju samo kada bi znali. Pa za početak znate li da zbog rutera za internet možete dobiti veći račun za struju!? Da, da .. a kada biste negdje išli, slobodno možete ga isključiti iz struje.

Prije nego se odlučite na kupovinu nekog rutera, najbolje bi bilo da istražite malo o toj vrsti, kako se ne bi kasnije pokajali, kada račun za struju bude znatno veći. Čak i kada se nalazi na stand-by modu on troši električnu energiju. Njemačka savezna agencija koja se bazira na zaštiit životne okoline, naglasila je kako je važno da se ruter isključi iz struje.

Ukoliko niste u mogućnosti da kupite neki baš kvalitetan, onda barem uzmite onaj što možete ugasiti Wi-fi kada ga ne koristite. Interesantno je i to da frižider ne mora uvijek raditi, jer kada nemate u njemu neku kvarljivu hranu slobodnoo ga isključite, jer on može da nam potroši mnogo energije.

Jeste li ikada do sada obraćali pažnju na kućanske uređaje koji troše bespotrebno električnu energiju!?