Zdravko Čolić je jedan od najboljih pjevača koji se pojavio na estradnoj sceni u posdljednjih pola vijeka a i ako je on nedavno proslavio svoj 72 rođendan Zdravko i dalje akrivno nastupa i na koncertima se uvijek traži koja karta više.

On je upravo bio na turneji u vrijeme rođendana i pokazao je da su za njega godina samo broj jer na svakom koncertu on pjeva po tri sata a njegova publika uvijek bude oduševljena.Kada pričamo o Čolinom privatnom životu on se veoma kasno oženio,čak u pedesetim godinama i sa svojom suprugom Aleksandrom je dobio i dvije kćerke Laru i Unu koje su sada već odrasle djevojka a Una na društvenim mrežama ima veliki broj pratitelja i jako je aktivna na Instagramu na kojem često kači i i provokativne fotke što njenom ocu i nije pretjerano drago.

On pored supruge ima i mlađeg brata kojeg ne zna javnost nešto pretjerano jer se Čola od početka svoje karijere trudio da privatni životu čuva daleko od javnosti i medija.On je sa svojim bratom i roditeljima živio u Srajevu ali se devedesetih preselio u Beograd a i njegov bart živi u glavnom gradu Srbije.

Mlađi brat Dragan i Čola su jako vezani i jedan drugom su velika podrška naročito nakon smrti njihovih roditelja. Dragan je u Beogradu, na Dorćolu otvorio ćevabdžinicu i kako se priča on je otkupio od poznatog ćevap majstora iz Sarajeva, Hodžića, recept za pripremu originalih sarajevskih ćevapa a njegov brat mu je česta mušterija.