Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

NIKADA VAM NE BI PALO NAPAMET: Isključujte preko noći ovaj mali uređaj i RAČUN ZA STRUJU BITI ĆE MNOGO MANJI! – Alternativa

Dosta ljudi na našim prostorima nisu u dobrim finansijskim situacijama i slobodno možemo reći sklapaju kraj sa krajem. Oni na razne načine pokušavaju da uštede koliko mogu, kako bi im na neki način bilo lakše.

Ali, rijetko koja osoba zna da ruter za internet troši mnogo električne energije , pa čak i navečer kada ga ne koristimo. Zato bi bilo najbolje da ga ugasiti ukoliko idete vani, kako biste smanjili račun.

Bitno je i da provjerite energetski učinka prije kupovine, jer najbolje je izabrati onaj sa najmanjom potrošnjom električne energije, pa čak i u stand by modu. Preporučljivo je da se dobro informišete i ispitate prodavača o svim bitnim karakteristikama tog rutera.

Po tvrdnjama njemačke savezne agencije za zaštiti okoline rijetko se vodi računa o kvaliteti rutera, iako bismo trebali mnogo više, te bi bilo dobro da se provjeri da li se može isključivati ili ne, jer se nekada koristi i telefonska linija. Ukoliko vam nije potreban wi-fi svakako isključite ruter.

I frižider troši mnogo energije pa čak i kada se ne upotrebljava, a samo je uključen u struju.

Jeste li vi osoba koja vodi računa o potrošnji električne energije?