Tokom Jugoslavije estrada je cvjetala, ali i kultura. Tada su se cijenile prave vrijednosti, te iako je bilo mnogo pjevača, oni su morali svojim trudom i radom da se sitaknu i naprave prave karijere. Publika je mogla da uživa u pravim pjesmama, bez obzira da li to bila narodna ili pop muzika.

Neki su uspjeli u svojoj namjeri i sada postale jedne od najvećih balkanskih zvijeda, ali ima i onih koji i pored mnogo truda i napora nisu uspjeli da održe svoju karijeru. Oni su krenuli nekim drugim putem, i počeli se baviti drugim poslovima.

Jedan od tih pjevača je i Seid Memić zvani Vajt, koji je uspio mnoge da uveseli sa svojim veseljem, osmijehom i dobrim raspoloženjem. Kad god bi se pojavio pred publikom zračio je pozitivnom energijom, a takvi su bili i njegovi nastupi.

U svojoj karijeri snimio je nekoliko pjesama koji su postali veliki hitovi, te se neki od njih i dan danas slušaju. Poslije nekoliko godina povukao se sa javne scene i nismo više imali priliku da ga vidimo. Sada sa suprugom Vlatkom živi u Njemačkoj, i nikak se ne bavi muzikom.

Jeste li vi slušali ovog pjevača? Je li vam se sviđala njegova muzika?