Muzika u bivšoj Jugoslaviji bila je mnogo drugačija, nego ova što danas imamo priliku da slušamo. Svi će se složiti da je bila zaista kvalitetnija, a pjevači su znali mnogo da ulažu u kulturu i umjetnost te pokažu svoj pravi talenat.

Sigurni smo da mnogi od vas vole i dan danas da slušaju tu muziku koja ima južnoslovenski stil i da se samo uz nju mogu lijepo opustiti i zabaviti.

Dosta pjevača koji su u to vrijeme bili na javnoj sceni iznenada su nestali i od njih se gubi svaki trag. Iako su imali mogućnost da uspiju i imaju odlične karijere, ipak nisu nastavili sa tim poslom, nego su započeli nešto sasvim drugačije.

Svakako da jedan od njih jeste i Seid Memić, kojeg mnogi znaju kao Vajt, a on je najveći uspjeh imao 70-tih i 80-tih godina prošlog stoljeća. Svoje fanove počastio je samo sa jednim albumom, a to je bilo dovoljno da ga publika zavoli i pamti kao osličnom muzičara. Svi se rado sjećaju Vajte i njegovih pjesama.

Danas se o njemu ne govori mnogo i malo šta se zna o njegovom sadašnjem životu, ali saznali smo da živi i radi u Njemačkoj. Na fotografiji iznad imate priliku da vidite kako danas izgleda, a ujedno ćemo vas posjetiti na jedan njegov hit: