Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Niko ga se ne sjeća! Šta je s njim, je li umro!? Zaprepastiti ćete se kad vidite kako Vajt danas izgleda! Evo šta je ostalo od njega.. – Alternativa

Muzika koja se slušala u bivšoj Jugoslaviji mnogo je drugačija od ove što se danas sluša. Tada se znala cijeniti umjetnost i talenat, muzika je bila dosta kvalitetnija, a i pjevači su isticali pjesmu i talenat , a ne automobile, nage djevojke i muškarce i slično.

Sigurni smo da mnogi od vas najviše uživaju kada slušaju stare pjesme i da ih one vrate u neko ljepše i normalnije doba. To je taj južnoslovenski stil koji ima neku posebnost u sebi, da neke pjesme jednostavno nas tjeraju da pustimo suzu.

Mnogi pjevači koji su snimali pjesme u to doba, sada su se povukli sa javne scene i nisu vidjeli smisao da nastave dalje da se bave ovim poslom, obzirom da su pjesme pravi ”fušeraj”. Naravno ima i onih koji idalje pjevaju, kako bi zaradili novac i obezbjedili sebi i svojoj porodici luksuzan život, ali su morali da se usklade sa ovim modernim dobom.

Seid Memić kojeg svi znamo kao Vajt, bio je glavna faca sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka, koji je napravio velike hitove. On ej zapravo izdao samo jedan album, ali s njim je privukao veliku publiku.

Danas se o njemu malo govori, a vjerujemo da ste se iznenadili kada ste na slici iznad vidjeli kako on danas izgleda.