Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

”Niti jedna država ne može podnijeti ovo što slijedi!”: Ako se ovo desi, Evropa će biti uništena! – Alternativa

Ekspert za migraciju Gerald Knaus, otkrio je da rat u Ukrajini doveo je do pojave velikog broja izbjeglica u Evropu, te da je on u roku od dvije sedmice mnogo veći nego što je bio kada je bio rat na prostoru bivše JUgoslavije, odnosno da je već davno taj broj prevaziđen.

Kada se ovaj talas uporedi sa migrantskim talasom koji se desio 2015. godine, Knaus je otkrio da je sada velika prednost u tome što Evropska unija stupa na snagu sa samo jednom smjernicom, dok ne mora čekati na odobrenje ostalih država, što je slučaj bio prije.

Građani svih država treba da budu odlučni da se ukaže pomoć svim izbjaglicama, jer nikada ne znamo ko sljedeći može da bude ugrožen. Prema njegovim riječima najbitnije je da bude dobra organizacija, te ako se izbjeglice ne uspiju premjestiti u područja koja su unaprijed za to određena, onda može da nastane haos.

Ukoliko se organizacija bezuspješno realizuje, onda će preko Njemačke i Austrije u naredne dvije sedmice da pređe nekolik miliona izbjeglica , koja će lutati po cijeloj Evropi kako bi pronašli smještaj i mogli normalno živjeti.

Rat u Ukrajini se već odrazio u velikoj mjeri na cijeli svijet, došlo je do naglog povećanja cijena gotovo svih namirnica, goriva , a ostaje nam da vidimo šta će se desiti i u narednom periodu.