Muzika koja se slušala u bivšoj Jugoslaviji mnogo se razlikovala od ove danas. Mnogi kažu kako je prije bila dosta kvalitetnija, više se ulagalo u kulturu i umjetnost, te se samim tim i mnogo više cijenilo.

Dosta ljudi u današnje vrijeme uživa da sluša stare pjesme i tako se opuštaju, dok ih za razliku od današnje muzike ona umara. Pjesme su prije imale neku pouku, bile prave ljubavne i mnogi su se mogli prepoznati u tim pjesmama. Međutim, danas em su spotovi urađeni užasno i previše vulgarno, em su tekstovi previše prosti.

Dosta pjevača koje smo prije imali priliku da slušamo, iznenada su se povukli sa javne scene, te više nisu nastavljali sa svojim muzičkim karijerama. Upravo jedan od njih je i Seid Memim kojeg mnogi poznavaju pod umjetničkim imenom Vajta, a on se na javnoj sceni pojavio sedamdesetih godina prošlog vijeka.

Publici se predstavio sa jednim albumom koji je postao jako zapažen i svi su u glas pjevali njegove pjesme. Često čujemo kako se publika rado sjeća tog perioda i ističu da je taj period bilo ‘vrijeme prave muzike’. Danas se o ovom pjevaču ne zna mnogo, osim da je u Njemačkoj i da se tamo bavi potpuno drugim poslom.

Na slici iznad možete da vidite kako Vajt danas izgleda, ali i da poslije svih ovih godina idalje na njegovom licu se vidi vedri duh i da maksimalno uživa u životu.

Poslušajte njegovu najpopularniju pjesmu: