Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Novi pravilnik za vozačke: Vozači jako ljuti: ”Kako mogu ovo da urade!?” – Alternativa

Kao što ste mogli i sami da vidite u naslovu, ovdje je riječ samo o vozačima, odnosno onima koji će to uskoro postati. Došlo je do poskupljenja polaganja samog vozačkog istpita i to za dosta. Svi su ljuti, jer nisu očekivali da može doći i do poskupljenja ovoga.

Da biste polagali u Bosni i Hercegovini sada morate da izdvojite 1450 konvertibilnih maraka. Iako je i do sada bilo skupo polaganje vozačkog, vidimo svakim danom na cestama mnogo autoškola i da ljudi ipak polažu.

Kako ističu škole za polaganje vozačkog, ovaj novi nacrt koji se odnosi na obuku kandidata biti će veliki šok za sve one koji se odluče u narednom periodu polagati vozački ispit. Kako saznajemo, cijene bi mogle da rastu iz godine u godinu, te da ne postoji niti jedan način da se one vrate na staro stanje.

Ukoliko se osoba pdluči na polaganja B kategorije onda može platiti i do 1 600 KM, što je duplo više, obzirom da su do sada plaćali oko 800 KM. Cjelokupno polaganje A kategorije koštalo je 300 KM, a po novim nacrtima ta cijena bi sada mogla biti 700 KM.

Šta vi mislite o ovome poskupljenju!? Jeste li očekivali ili mislite da nije uredu da ovako naglo dolazi do poskupljenja!?