Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Nutricionista objavila tabelu: Provjerite da li ste debeli! Tabela koja nikada ne griješi, sve preko ovih brojeva je višak! – Alternativa

Jedna od najpoznatijih nutricionista na području Srbije svakako je Branka Mirković koja je rekla kako ne trebamo vjerovati vagi, jer ona nekada može da nam pokaže da smo debeli, iako mi izgledamo mršavo. Bitno je da znate koja je idealna tjelesna težina za vas, a sada ćete to i saznati.

Ona je primjenjivala dijetu i tako je izgubila mišićnu masu, a trebala je samo da se riješi masti. Kada osoba vodi računa o omjeru mišićne mase i mišića, onda će kao rezultat toga da ima zdravo i zategnuto tijelo.

Međutim, ukoliko osoba ima malo kilograma, ali pri tome veću količinu masnoće na tijelu, ona će i taa izgledati debelo i mlitavo. Najveću važnost u ovome ima indeks tjelesne težine, odnosno tada vdimo računa o tjelesnoj težini i visini. Naravno bitno je i kako se hranimo, ali i da li smo fizički aktivni.

Svaka osoba je različita i neće svakom od nas odgovarati ista vježba ili dijeta. Tijela su drugačije građena i nutricioniste trebamo pitati šta i kako da radimo kako bismo imali idealnu težinu i bili zadovoljni svojim izgledom. Pogledajte i sami tabeluu i znati ćete koliko kilograma otprilike trebate imati.

Jeste li pogledali tabelu? Imate li vi idealnu težinu ili ipak trebate da se riješite masnoće sa tijela!?