Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Nutricionistica objavila tabelu, evo kako da PROVJERITE JESTE LI DEBELI- Ovo je tačna tabela za svaku visinu, sve preko ovih brojki je previše! – Alternativa

Moderno društvo nametnulo je novi imperativ , da je najbitnije imati vitku liniju i tako odiše kult mladosti. Mnoge žene cijeli život imaju problem sa viškom kilograma i ganjaju da imju vitko tijelo i da idealno izgledaju, ali mnoge od njih su daleko od toga, koliko god da se trudile.

Svako od nas želi da izgleda savršeno, ali moramo shvatiti da je najbitnije da se osjećamo ugodno i lijep u svojoj koži, a šta nam drugi govore i misle to ne treba da nam bude bitno i da nas dotiče. Svakako da bi svi željeli da izgledamo vitko i zgodno, ali ukoliko to ne možemo da postignemo, onda se ne trebamo previše ni opterećivati time.

Nekada se dešava da uspijemo dostići tjelesnu težinu koja je prikladna za nas i našu visinu, ali obzirom da se trendovi stalno mijenjaju, onda imamo želju da još više smršamo. Da bismo uspjeli u tome, često posežemo za raznim dijetamo koje skoro nikada ne daju rezultate, te se tako godinama vrtimo u krug kako bismo došli do adekvatnog rješenja.

Međutim, jeste li znali da postoji čarobna formula koja može da vam tačno odredi koliko kilograma je idealno da imate, te uopšte ne bi trebali da idete ispod toga!? Nutricionistica Branka Mirković otkrila nam je kako i mršava osoba po kliničkim studijama može da bude pretila ukoliko je tokom dijete izgubila mišićnu masu, a nije masti. Veoma je bitno da imamo dobar omjer mišićne mase i mišića, kako bi nam tijelo izgledalo zategnuto, a ne debelo i mlitavo.

Na osnovu gore postavljene tabele, jasno vam se pokazuje koliko treba da imate kilograma u odnosu na svoju visinu kako biste izgledalo lijepo.