Beki Bekić je jedan od onih pjevača koji su se mnogo posvetili svojoj karijeri i muzici, ali isto tako nikada nije zapostavljao porodični život. Pokušavao je na pošten način da gradi svoju karijeru, bez skandala i loših komentara.

Želio je svima da pokaže svoj talenat i dobre pjesme, a nije mu bilo ni na kraj pameti da na skandalima gradi svoju karijeru i povećava popularnost. Nije htio da privlači na taj način veliku pažnju medija, ali ni ljudi koji bi kasnije postali njegovi fanovi. Ali , dosta njegovih kolega se vodi trikom da naprave neki skandal, kako bi se reklamirali, a onda o njima mnogo i pisalo.

I njegova kćerka je počela da se bavi pjevanjem, ali ona se bavi snimanjem isključivo dječijih pjesmica. Baki je uvijek isticao kako je ona jako dobro dijete, poslušna, fina, ali i da je prema njima uvijek bila fer i korekrna. Do 2017. godine ih nikad nije iznenadila negativnom situacijm, ali ih je tada šokirala.

Naime, ona je do tada , iako je bila u vezi od dvije i po godine, sve govorila kako neće da se udaje i da o tome ne razmišlja. Međutim, nekoliko dana kasnije ih je samo pozvala i rekla da će se sutra udati. Beki je bio u šoku, baš kao i njegova supruga.

Beki je uvijek bio uz svoju porodicu, oni kod njega zauzimaju prvo mjesto i najbitniji su mu.