Duško Tošić jedan od poznatijih i plaćenijih fudbalera sa naših prostora, imao je teško djetinjstvo i njegov put do uspjeha bio je itekako trnovit. Upravo to je dovelo do ovoga da postane kakav i jeste, zahvalan na svemu što ima, a upravo o tome pokušava i da nauči svoje kćerke.

Nikada nije krio kako je odrastao. On je proveo tri godine u domu za učenike Srednjih škola ”Angelina Kojić Gina”, te odatle polako počinje da gradi svoju karijeru.

Duško je rođen u malom selu Orlovat koje se nalazi u blizini Zrenjenina i tu je odrastao. Njegova porodica nije bila imućna, jedva su sklapali kraj sa krajem, živjeli su siromašno, a kada je trebao Duško da se školuje oni nisu imali ni to da mu priušte, pa je zato morao da ide u dom za učenike.

Njegov otac Milorad je nekoliko puta govorio kako mu je žao sina, te da bi mu bilo mnogo bolje što je živio u domu, nego da je provodio dane u porodičnoj kući bez igdje ičega. Duško je u domu mogao da igra fubdal, ali i da se školu. Ono što je njima bilo najbitnije jeste da je imao tri obroka u toku dana, što je djetetu u njegovom uzrastu od velike važnosti.

On je sada u svom rodnom mjestu izgradio prelijepu porodičnu kuću, koja je luksuzna i velika, te se dosta razlikuje od ostalih kuća u selu. Sada u njoj živi njegova majka Nikoleta, jer je 2018. godine otac Milorad preminuo.

Duško je uspio da živi svoj san i postane jako popularan u fudbalu.