Amir zajedno sa svojom suprugom Zehrom radi na farmi u Meljinama, a obzirom da imaju mnogo posla oni su sada obezbjedili mašinsku nužu dva grla koza. Njihove proizvode možete da nađete na policama raznih prodavnica, a kupci su i više nego zadovoljni kvalitetom.

Oni se bave proizvodnjom romanijske koze, a na svojoj farmi trenutno imaju 56 muznik koza. Tržište osvajaju samo na jedan način, a to je kvalitetom koja ne može proći nezapaženo. Amir tvrdi kako jedino na taj način, u današnje vrijeme i može da se opstane.

СОКОЛАЦ, 1. ОКТОБРА /СРНА/ – Амир Бајрић у соколачком селу Мељине производи романијске козје производе на својој “А.З. фарми” са 56 музних коза и осваја тржиште квалитетом, јер, како наводи, једино тако и може опстати.

”Najveću zainteresovanost sada imamo za kozji sir, ali ljudi uzimaju i druge proizovde Suvišno je da govorimo o kvaliteti i značaju ovih proizvoda, jer je mlijeko nastalo na romanijskoj ispaši. Ovo je jako bitno za ljudsko zdravlje, a to se polako i prepoznaje. Pravimo pet vrsta sireva, običnu sirutku, kao i oplemenjenu, kozje mlijeko i kozji jogurt. ”- rekao je Amir.

”Kupci kod nas mogu da kupe i sir napravljen u maslinovom ulju, dimljeni sir, obični sir, punomasni sir, kao i kozji namaz napravljen od sira. Cijena sira je od 20 do 35 konvertibilnih maraka, a možete ih vidjeti i na raznim sajmovima.

Ovaj posao smo započeli sa samo jednom kozom, danas ih imamo 56, ali ovo nije kraj, jer želimo da proširimo još više svoju farmu. Trebali smo da u štali držimo i priplodne jariće, ali na kraju nismo uspjeli, jer nemamo dovoljno prostora, tako da moramo se malo i time pozabaviti. ” dodao je on.