Ljudi sa naših prostora uglavnom odlaze iz svoje domovine u razne druge zemlje, kako bi pronašli bolje poslove, samim tim i bolje uslove za život i obezbjedili bolji život sebi i svojoj porodici. Kada dođu u starost , oni odluče da se vrate u svoju domovinu, jer im je inostrana penzija dovoljna da ovdje lijepo žive i barem tada budu na svom.

Obzirom da je životni standard kod nas jako nizak u odnosu na inostranstvo, ovo je za njih idealna prilika. Ali, jeste li ikada do sada imali priliku da čujete kako se neko od mladih odlučio vratiti u rodno mjesto, iako je tamo negdje imao odličan posao i platu?

Mi vam danas donosimo upravo jednu takvu priču. Olivera Panić je pokazala svima da i mladi mogu odustati od inostranstva i vratiti se u svoju domovinu. Ona se preselila u Kanadu gdje je imala odličan posao i platu od 10 000 dolara za jedan mjesec. Radila je kao makertinški planer, ali onda je shvatila da to nije posao kakvim želi da se bavi i odlučila da napravi promjene u svom životu.

Olivera se vrtaila u Srbiju, da živi na Tari kako bi se bavila proizvodnjom organskog voća i povrća. Nije u potpunosti ostavila svoj posao, jer idalje obavlja neke najznačajnije stvari ali samo online. Plata joj je znatno manja, ali je dovoljna kako bi mogla da živi ovdje normalno i da se bavi poslom koji voli. Istakla je da ima samo još jednu želju, a to je da se uda u svojoj zemlji i tu živi sa svojom porodicom.

Podržavate li vi kada se mladi vrtae u svoju domovinu ili ipak mislite da je bolji život van naših granica? pišite nam svoje mišljenje u komentare!