Ljudi koji žive na Balkanu, najčešće odlaze u druge zemlje kako bi mogli da zarade bolje plate i obezbjede sebi i svojoj porodici bolje uslove za život. Kada skupe dovoljno novca, već je vrijeme za penziju i oni odluče da svoje stare dane provedu u rodnom mjestu sa svojom porodicom.

I dan danas se to dešava, jer su uslovi života u našim zemljama mnogo manji, nego u inostranstvu, pa sa solidnim inostranim penzijama mogu odlično da žive u našoj zemlji. Ali, velika je rijetkost kada vidimo da je neka mlada osoba odlučila se vratiti.

Olivera Panić je jedna od onih osoba koja je ostavila sve i vratila se na Balkan kako bi nastavila gdje je stala. Ona je otišla u Kanadu gdje je imala posao koji je bio jako plaćen, odnosno za mjesec je zarađivala oko 10 000 dolara. Radila je kao marketinški planer, ali onda je odlučila da napravi veliku promjenu u svom životu.

Vratila se u Srbiju, gdje ima imanje na rijeci Tari i tu je počela da uzgaja organsko povrće i voće. Nije željela da se skroz odrekne svog posla, nego ga obavlja preko internetam odnosno online. Dobija dosta manju platu sada za posao, ali kaže da joj je sada mnogo bolje i da je ispunjenija.

Istakla je kao ima sada samo još jednu želju, a to je da se uda u Srbiji i da rodi djecu, kako bi i oni mogli da uživaju u ovim ljepotama.