Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Oglasila se djevojka koja je objavila video ZLOSTAVLJANJA STARICE U STARAČKOM DOMU: Pazite gdje ostavljate svoje roditelje! – Alternativa

Kaltrina Zeneti je jedina zaposlenica staračkog doma ”Orenda” koje se nalazi u gradu Peći u Albanija, koja je imala dovoljno hrabrosti da objavi video u kojem se jasno vidi kako druge zaposlenice staračkog doma zlostavljaju jadnu staricu.

Ona je tokom gostovanja u jednoj televizijskoj emisiji rekla kako je nije kontaktirala kosovska policija, niti tražila bilo kakvu njenu izjavu zbog objavljenog videa, ali da su je zvali iz tužilaštva.

Kaltrina se pojavila na televiziji RTV Dukagjin, što je privuklo veliku pažnju javnosti i svi joj trebamo biti zahvalni kada je imala toliko hrabrosti i smjelosti da objavi onakav video snimak, i pokaže nam kako se pojedinci ponašaju u staračkim domovima.

Trebamo biti jako oprezni i dobro razmisliti gdje ostavljamo svoje roditelje. Iako bi svako dijete najradije da se brine o svojim roditeljima, kada dođe u ozbiljne godine, nekada je to nemoguće zbog mnogobrojnih obaveza i poslova koje nam život nameće. Mnogi misle kako je najbolje rješenje da ih ostavimo u staračkom domu, jer tu imaju svu zdravstvenu njegu i skrb, ali i društvo. Međutim, ovo nam je pokazalo da ni to nije uvijek najbolje rješenje.

Video joj je poslala neka osoba koja je željela da ostane anonimna, a kada je široka narodna masa saznala da je medicinska sestra koja je vršila nasilje nad staricom privedena, bili su sretni i zadovoljni što je policija napokon učinila nešto ispravno.