Oglasila se majka trogodišnjeg dječaka koji je prije nekoliko dana na proslavi rođendana pretrpio vršnjačko nasilje, odnosno kada su ga druga djeca pretukla u igraonici. Ona tvrdi kako dječak godina trpi ovakvo nasilje, a da je najveći problem upravo njegov razred.

”Od početka prvog razreda vrijeđali su ga i nazivali rzanoraznim pogrdnim imenima. Prvo je to započeo jedan dječak, a onda su krenuli svi. Ja sam najmlađa majka u njegovom razredu i pokušavala sam razgovarati i sa roditeljima te djece, ali i sa učiteljicom. Međutim, stvar se otrgla kontroli.”- rekla je majka kroz suze.

Dječak je zbog svega toga imao problem i sa depresijom, a kad god bi se desilo da ga ismijavaju i nazivaju pogrdnim imenima, dječak ne bi jeo, zbog čega je gubio na kilaži.

”Sa suprugom sam nekoliko puta odlazila i kod školskog psihologa i pokušavali da mu objasnimo da naše dijete ima ozbiljnih problema u toj školi, ali nikada od njega (psihologa) nismo dobijali povratnu informaciju da li je istražio ovaj slučaj. Čak smo saznali kako se učiteljica odvratno ponaša prema našem djetetu i ne dozvoljava mu da ide u toalet.”- istakla je ona.

Oglasili su se i uposlenici škole, koji su rekli kako nikada nisu imali saznanja da dječak trpi nasilje niti da je nekada dobio povrede u školi.