Dosta pjevača sa naših prostora je u jednom periodu svog života odlučilo da promijeni vjeru, pa su se odrekli Islama i prešli na Pravoslavlje. Jeste li nekada saznali o kojim se sve pjevačima radi? Znate li nekog od njih?

Ukoliko vam je ova tema bila oduvijek interesantna, a niste imali priliku da guglate o njoj, onda ćemo vam sada mi otkriti neke zanimljive stvari. Naime, predstaviti ćemo vam pjevače koji su uradili ovu stvar, a vjerujemo da ćete se mnogi iznenaditi kada saznate o kome se radi.

Prvi među njima jeste Sinan Sakić, koji je rođen kao musliman, ali je vremenom odlučio da se odrekne svoje vjere. On je zajedno sa svojom suprugom odlazio nekoliko puta u Indiju, gdje im se svidio njihov način življenja. Tamo mu je neko vrijeme živjela i kćerka, kojoj se također svidio život u ovoj zemlji.

Kako saznajemo, i Nada Topčagić je promijeniala svoju, bila je muslimanka, ali nakon smrti oca , hodža joj je rekao kako ne može da sahrani oca onako kako ona želi, zbog čega više nije željela da bude u ovoj vjeri. Sada joj je navodno teško da ode posjetiti očev grob, jer ne može da se orjentiše gdje se nalazi, jer su pored njegovog groba bile tri šljive kojih sada nema.

I Lepa Brena je rođena pod imenom Fahreta, roditelji su joj bili u mješanom braku, ali onda je ona promijenila ime. Navodno je i pjevač Nino odrekao se svoje vjere, a prije se zvao Amir Rešić.