U bolnicama širom svijeta dešavaju se razne stvari, a mnoge od njih nikada ne bi očekivali. Jedna medicinska sestra nakon što je oboljela od teške bolesti od koje nije mogla nikako da se oporavi, shvatila je kako je to njen kraj i željela je svima da otkrije pravu istinu.

Počela je plakati i moliti ljude da joj oproste, jer je uradila zaista loše stvari od kojih su mnogi imali posljedice i nisu se mogli oporaviti godinama. Prema njenim rječima, ona to nije željela da radi, ali živjela je u takvom sistemu gdje je morala, a pored toga to joj je bio jedini način da sačuva svoj posao.

Radila je kao medicinska sestra dugi niz godina. Kao mlada ostala je bez muža sa dvoje male djece. Nije mogla dozvoliti sebi da ostane bez tog posla, jer je bio jedini izvor primanja, a samim tim i jedini način da ona i njena djeca preživljavaju. Morala je raditi ono što su joj naređivali i cijel vrijeme kriti istinu od javnosti.

Prema njenim riječima, tokom svog radnog staža zamijenila je oko 5 000 beba, što je zaista velik zločin. Mnoge od njih je prodala drugim porodicama koje su bile imućnije, a za taj zločin ona bi dobijala mnogo novca. Kasnije joj se to osladilo, jer je lako zarađivala, a u to vrijeme nije mislila koliko posljedica ostavlja na porodice koje su navodno izgubile svoje bebe.

Ima mnogo ovakvih slučajeva na našim prostorima, naročito tokom devedesetih godina prošlog vijeka. Najčešće su se dešavali kod majki koje su rodile blizance, pa bi im govorili kako im je jedno dijete preminulo, a isto to bi prodali drugim porodicama.