U mjestu Han Pijesak koji se nalazi na putu prema Vlasenici, možete da primjetite jednu staru, trošnu i malu kuću u kojoj živi ova baka koja ima 68. godina. Kako saznajemo riječ je o Danici Ašćerić koja je rođena 1951. godine, a majka je troje djece.

Kad god je spomenula svoju djecu i zaplakala je, jer kako kaže niti joj djeca dolaze, niti je obilaze. Niko od njih troje se ne brine za svoju majku, nikada joj nisu pomogli ni oko čega. Jedva krpi kraj sa krajem, a da bi preživjela s vremena na vrijeme napravi po neku brezovu metlu i proda je.

Često je možete vidjeti pored puta kako prodaje metle i to možete kupiti veoma jeftino. Ona je operisana i bolesna , a jednom prilikom razgovarala je sa jednim neznancem i tim putem ga toliko blagosivljala jer je htio s njom da progovori koju riječ. Rekla je dok je razgovarala s njim, kako moli Boga da oprosti njenoj djeci što se ovako ponašaju prema njoj i tada se prekrstila nekoliko puta.

”Braćo i sestre, dragi moji prijatelji, priča ove žene je toliko tužna, da će vas natjerati da zaplačete. Nije strašno vidjeti kad neko plače, ali žalosno je kada njihovo srce plače. Njene kćerke žive u Banja Luci, sin je u Valjevu. Podijelite ovu priču na svoj profil, kako bi djeca saznala u kakvom stanju je njihova majka, pa možda dođu i pomognu joj!”- napisao je nepoznanik.

Nadamo se da će njena djeca uskoro shvatiti koliko je majka bitna i da nikada za nju nema zamjene.