Seka Aleksić je neko ko se nikada nije stidio svog porijekla i nikada nije krila kakav život je imala. Često je javno govorila o djetinjstvu, svojim roditeljima, te kako je počela da se bavi pjevanjem.

Možemo samo da joj kažemo ‘svaka čast’, jer mnoge njene koleginice se stide onoga što su bile u prošlosti i pokušavaju na razne načine da uklone svoje stare slike, koje su imale prije mnogobrojnih operacija i kada su bile niko i ništa.

Seka je zajedno sa roditeljima došla iz Zvornika u Šabac kada je počeo rat u Bosni. Tu su im dodijelili jednu staru i trošnu kućicu u kojoj nije bilo mjesta za sve, a bilo je i jako opasno u njoj boraviti, pa je Seka dosta vremena provodila u školskim prostorijama, gdje je znala nekada i prenoćiti.

U kući nije bilo struje, nisu imali ni kupatilo, pa su morali da se kupaju vani u plastičnim posudama. Njen otac je bio veliki alkoholičar , koji nije donosio ni dinar u kuću, a majka šta god je zarađivala kupovala je osnovne stvari kako bi ih prehranila. Kada je Seka imala petnaest godina, odlučila je da se počne baviti pjevanjem, gdje je najprije pojavljivala se u birtijama i kafanama.

Ona je dokaz da se kolo sreće lako okreće, jer danas uživa u raskošnoj vili koja košta nekoliko miliona eura, a svojoj djeci pokušava da pruži sve ono što ona nije imala, a prvenstveno dobro i lijepo djetinjstvo puno ljubavi od oba roditelja.