‘Umirem kćeri moja, pa je vrijeme i da ti szanaš istinu koja je jako bitna. Ti nisi naše pravo dijete, usvojena si, ali to nije tako loša stvar da se desila na pravi način, nego si ti na ilegalan. Da bi postala naša morao sam da platim 15 000 eura. Nadam se da ćeš nam oprostiti, ali i da ćeš pronaći svoje prave roditelje i sestru bliznakinju.

Ovaj čovjek dolazi iz Niša, a njegova potresna priča već neko vrijeme kruži po raznim portalima. Naime, on je otkrio svojoj kćerci da je usvojena , ali i da ima sestru bliznakinju. Želio je od kćerke dobiti oprost posljednjih dana svog života i da se ponovo sretne sa svojom pravom porodicom.

Jedan porodični prijatelj je ispričao:

‘Moja prijateljica se porodila u Aleksincu 1981. godine i rodila bliznakinje. Bebe su bile uredu i zdrave po rođenju, da bi samo nekoliko sati kasnije došla jedna medicisnka sestra i rekla kako je jedna djevojčica preminula, dok je druga živa i zdrava. Ona je počela plakati, a sestra bi joj govorila da nema razloga tugovati, jer ima još jedno dijete za koje treba da se bori. Iako su godine prolazile , ona je imala neki osjećaj da je njeno dijete živo.

Kad god bi dobijala pozive iz škole, bili bi upućeni na obje njene djevojčice, a ona bi uvijek pozivala školu i kroz suze govorila kako je jedna njena kćerka preminula po rođenju. Pokušavali su roditelji da pronađi i izvade umrlicu, ali nikada nisu mogli, te bi im u uredu govorili da druga kćerka nije mrtva, jer se ne vodi pod umrlim.

Godinama su je tražili da bi na kraju i njihova kćerka započela potragu preko društvenih mreža i sestre su se uspjele na kraju spojiti. Žalosno je šta se dešavalo krajem prošlog stoljeća i koliko djece je prodato. ”