Jelena Karleuša je poznata kao veliki borac , koja nije od onih osoba koje će svima da pokazuju svoje emocije, jer ne želi da drugi ljudi se sažaljevaju nad njom. Nismo imali priliku često da je viđamo emotivnu i otvorenu, pa su svi bili u čudu kada su vidjeli njen posljednji post.

Poslije mnogo godina otvorila je svoju dušu i progovorila o tajni koju je čuvala godinama, pa slobodno možemo reći da je u pitanju njena životna tajna.

Porodica Jelene Karleuše je prosječna srpska porodica , koja nikada nije mogla da se pohvali ogromnim finansijskim primanjima. Jelena je otkrila kako ju je uvijek nervirala neimaština kojoj je njena porodica živjela, da joj nije bilo lako i da ju je ubijalo gledati majku i tetku kako se muče i životare.

Nikada od poredice nije htjela mnogo, niti je od njih išta zahtjevala, dok je od njih tražila samo jedno, a to je da budu uz nju i vjeruju da će uspjeti u svojim namjerama. Njena majka Divna je od početka vjerovala u svoju kćerku, da je čak dala posljednji novac kako bi Jelena započela svoju karijeru. Jelena je priznala kako je uspjela zahvaljujući svojoj majci i tetki.

Divna Karleuša, majka Jelene, nije više među živima, ali njoj je drago što je uspjela da vidi njen uspjeh, kao i dokle je uspjela dugurati i šta sve uspjeti u životu.