Nakon velike tučnjeve koja se desila u Fremontu na svadbenom prijemu dvije osobe su uhapšena, pri čemu je došlo i do povrijeđivanja dviju osoba. Cijela ova haotična situacija je snimljena preko mnogih mobilnih aparata, a sve se odigralo u Royal Palaci na 6000 bloku Stevenson BLVS.

U ovuu tučnjevu, prema navodima policije učestvovalo je pedesetak osoba, sve je počelo da se odvija u sali za prijem, da bi se kasnije svađa i tuča prebacile i na parking. Svi su bili šokirali kada su vidjeli o čemu se radi, te da su mladencima uništeni najljepši dani u životu.

Na video snimku koji kruži po društvenim mrežama, možem da vidimo kako na zemlji leži jedan pretučen mladić, dok se oko njega nalazi još dva ili tri muškarca koja se zbijaju u uskom krugu. Oni su njega i rukama i nogama udarali. Tokom ove svađe došlo je do povrijeđivanje dviej osobe, koje su u teškom stanju, dok je jedna od njih u komi.

Amitpala Singhta ima 25. godina i optužen je za ubistvo, te lišen slobode. Policija je saopštila da su uhapsili i drugog muškarca. Mlada je u policiji otkrila kako je do sukoba došlo kada su se pojavili autsajderi koji su željeli da prisusutvuju svadbi. Domaćini su ih zamolili da napuste salu, ali oni nisu željeli, nego su krenuli u napad. Najgore od svega je to što nije bilo adekvatnog obezbjeđenja.

Upravnik ove palate je istakao kako niti normlana tim zaštitara , koji radi u smjeni od po sedam, da ne bi mogli izdržati ovoliku grupu ljudi koji su se potukli.