Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

OVAJ HRVATSKI GRAD ZABRANIO NARODNJAKE! U kafićima se ne smiju puštati CAJKE, jer je KAZNA OGROMNA! – Alternativa

Gradske vlasti u hrvatskom gradu Đurđevcu, donijele su odluku o zabrani puštanja ”cajki” u restoranima i njihovim baštama. Iako mnogi nisu znali srpsku narodnu muziku u Hrvatskoj zovu ‘cajke’.

Ova odluka donešena je tokom održavanja manifestacije Picokijada koja se održava u ovom gradu u periodu od petka do nedjelje, odnosno samo tokom dana vikenda. Gradske vlasti su saopštile da ovo nije nikakvo kažnjavanje i da se osnosi samo na objekte koji su smješteni u centru grada.

Ugostitelji koji su do sada izmirili sve obaveze koji su imali prema gradu Đurđevcu, a iskazali interesovanje da produže radno vrijeme za vrijeme Picokijade, mogu da rade svi restorani i njihove bašte u gradu, nakon obavijesti ovog grada. Prema saznanju oni će moći od 24. do 26. juna da rade 24 sata. Ovo se ne odnosi samo na restorane, nego i na bašte i šatore koji se nalaze na javnim povržinama.

Stiglo je još jedno jako bitno obavještenje, a to je da se na Starogradskoj ulici u Đurđevcu , kao i na Trgu svetog Jurja, tokom ovih dana smiju puštati samo tradicionalne pjesme, odnosno da su zabranjene ‘cajge’.

Napravljena je i anketa gdje su građani mogli da glasaju da li je uredu da se zabrani ova muzika ili ne, a svi su se iznenadili kada su vidjeli koliko je zapravo odgovora došlo.

Koje je vaše mišljenje o ovome?