Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Ovako izgleda čuveno gastarbajtersko selo: Samo ograde koštaju 15.000 eura, a unutrašnjost će vas šokirati – Alternativa

Selo Draginje, koje se nalazi između Šapca i Valjeva u Srbiji, poznato je po tome što trećinu stanovništva čine gastarbajteri koji su godinama radili u Austriji, Italiji i Njemačkoj i uložili gotovo sav svoj novac u svoje kuće.

Većina kuća u Draginju građena je od bijelog kamena. Gipsani ukrasi u obliku lavova, konja, labudova i sokolova na vanjskim zidovima daju selu identitet. No mještani kažu da ta estetika polako zastarijeva. Većina je odustala od ukrasa u korist Louis Vuitton zavjesa i Versace pločica, kao i kuhinjskih elemenata, brendiranih sofa, ogledala i ormara.

Mještani su otvorili svoje domove novinarima kako bi im pokazali namještaj koji su godinama radili u inozemstvu.

Ljudi koji su prolazili ovim selom u Kočeljevoj morali su zastati i bolje razgledati nizove kuća, većinom na stotine četvornih metara, te veliko dvorište ograđeno visokom ogradom. Slađana Damjanović, koja je radila kao njegovateljica na licu mjesta, povela je novinare u obilazak nekih od kuća u Beču, u kojima su većinom bile starije žene i drugi članovi obitelji.

“Prvu kuću s ornamentima i gipsanim lavovima izgradio je prije nekoliko desetljeća rimski koordinator u selu. Nakon toga su svi počeli graditi takve kuće. Sada su uklonili bijeli kamen da bi napravili fasadu. Ima puno ulaganja i u ogradu od kovanog zeljeza,15000 eura po ogradi,uglavnom se voze mercedes-benz terenci bmw,najvaznije je da zavjese,plocice,namjestaj budu brendirani. mada Iako većinu vremena provode u inostranstvu ovdje dođu na deset dana, ali žele imati bazen u dvorištu. “