Mladić iz Splita Mateja Periš iznenada je nestao noć prije dočeka Nove godine i od tada mu se gubi svaki trag. On je sa svojim prijateljima iz Splita došao u Beograd kako bi proslavili praznik, a nažalost sve se to završilo kobno.

Istraga je trajala nekoliko mjeseci, a u istragu je pored srpske policije bila uključena i hrvatska. Postojale su razne teorije o njegovoj smrti, a čak se govorilo i kako je živ, ali d je ovo uradio smišljeno kako bi nestao sa ovih prostora i promijenio identitet. Ne možemo ni da zamislimo kako se sve ovo odrazilo na njegove roditelje.

Njegovo tijelo je sada pronađeno, a Grbić je rekao nekoliko zanimljivih činjenica koje se povezuju sa njegovim nestankom. Po njegovim riječima isplivavanje tijela stradalog mladića nastalo je zbog promjene temperature vode. Kada je nestao u hladnom Dunavu, voda je bila oko 2-3 stepena, odnosno to je dovelo i do čuvanja tijela u vodi i nije moglo da ispliva prije nego dođe do povećanja temperature.

Ispod Pančevačkog mosta nalaze se konstrukcije od starog mosta, panjeva, krša i mulja koje je zadržavalo tijelo i nije moglo dalje da se kreće. Obzirom da je došlo do povećanja temperature vazduha i vode, došlo je i do ubrzanog tuljenja leša, zbog čega je tijelo kao balon počelo da izlazi iz vode. Vjetar je doprinio da tijelo ide do obale.

Porodici želimo da imaju mnogo snage da prežive sve ovo, jer gubitak djeteta je nešto najgore što se jednom roditelju može desiti.