U regionu imamo mnogo poznatih i popularnih pjevačica, ali svakako da ćemo među njima izdovjiti Lepu Brenu koja je ostavila veliki pečat na našim prostorima. Prvi put na javnoj sceni počela se pojavljivati početkom osamdesetih godina prošlog vijeka, i od tada je jedna od uspješnijih pjevačica, koja je uvijek bila na meti komentara.

Svoju karijeru je podigla na visoki nivo i to joj niko ne može osporiti. Ona je porijeklom iz Brčkoj, gradu Bosne i Hercegovine. Rijetko je govorila o svom djetinjstvu i mladosti, pa rijetko koja osoba zna da ona ima brata i sestru.

Sa sestrom je u odličnim odnosima, ona sada živi u Kanadi i nemaju priliku često da se viđaju. Ali, kad god mogu to iskoriste! Obzirom na pandemiju koja nas je zadesila i teških epidemioloških uslova, Lepa Brena i njena sestra nisu se vidjele skoro dvije godine. Nije im lako i obje ističu kako su poželjele jedna drugu da zagrle.

Njena sestra radi u domu za nezbrinute osobe, jako je posvećena svim ljudima koji se u njemu nalaze, te svu svoju ljubav i pažnju ulaže i posao. Istakla je kako želi da svako od njih osjeti šta je to prava porodična ljubav i da se osjeća kao kod svoje kuće.

I Brena je istakla da se rado sjeti svog djetinjstva, a da joj je najviše ostalo u sjećanju kako njena majka jedva dočeka početak proljeća kako bi mogla uraditi generalno kuću, te je i njoj samoj ostalo to, pa voli da uradi sve generalno sa prvim suncem i lijepim vremenom.