Crnogorsku javnost oduševio je podvig podgoričke pedijatrice dr. Alme Hajdarpašić Drešević. Majka jednog pacijenta opisala je dramatičan događaj iz Podgorice na Facebook stranici Podgorički vremeplov.

“U četvrtak navečer pregled moje kćeri u domu zdravlja na Staroj zračnoj luci prekinula je uplakana majka koja je u naručju držala svoje jednogodišnje dijete koje pri tome nije davalo nikakve znakove života.

Dijete se ugušilo figuricom jedne od društvenih igara i bilo je klinički mrtvo – nije disalo niti je imalo otkucaje srca. Naša je doktorica očajnički pokušavala izvaditi figuricu iz djetetovog grla i u tome je uspjela. Nakon toga doktorica je započela reanimaciju djeteta “Masaža srca i umjetno disanje usta na usta za dijete čija su usta bila krvava. Dom zdravlja nije imao neku drugu metodu niti trebne instrumente s kojim bi pristupili ovome na neki drugi način.

Kako je istaknula, samo zahvaljujući liječničkoj smirenosti dijete je vraćeno u život.

“Hitna pomoć koja je stigla nekoliko minuta kasnije odvezla je dijete na odjel intenzivne njege. Danas je utvrđeno da je stabilno i nije životno ugroženo. Ne znam hoće li kako vrijeme prolazi dijete imati manje ili teže posljedice, s obzirom da je dijete provelo neko duže vrijeme bez kisika.”

Svi hvale našu savršenu pedijatricu. Naglasila je da o tome nisu pisali ni roditelji djeteta ni portal, a ja sam se osjećala primorana podijeliti s drugima njezin nadljudski podvig.

Doktoricin podvig mnoge je razveselio pa se na Facebook stranici pojavilo mnogo pozitivnih komentara.

“Sve pohvale za nevjerojatnu osobu i profesionalnog doktora. Čestitke Almi”, “Čestitam doktorici, jako sam sretna. Ne može to svatko, želim joj sve najbolje”, “Uvijek se nasmiješi i budi sretna, draga naša dr. Alma