U posljednje vrijeme nemamo priliku mnogo toga da čujemo o ovoj pjevačici, jer se povukla sa javne scene. Mnogi smatraju da je zbog ljubavnih problema, a njeni fanovi se nadaju da im priprema novi album.

Rada je sada jako uspješna u svom poslu, ali ne možemo zaboraviti koliko je imala teško djetinjstvo i život. Ona je bila jako mlada kada joj je majka preminula, a onda je morala da se počne brinuti o sebi i mlađem bratu. Posvetila se i o ocu , živjeli su sasvim skromno, sve dok se ona nije počela baviti pjevanjem i zarađivati svoj dinar.

Kada je imala sedamnaest godina prijavila se na takmičenje Zvezde Granda, gdje su svi članovi žirija odmah prepoznali njen talenat. Ubrzo je uplovila u ljubavnu vezu sa svojim kolegom i pjevačem Milanom Stankovićem, gdje su dodatno privukli publiku i svi su ih zavoljeli. Ona je sada u vezi sa mladim pjevačem Harisom Berkovićem, a kako se spekuliše ubrzo bi mogli da očekujemo i njihovu svadbu.

Rada je jednom prilikom prisjetila se neugodne situacije u kojoj se našla, kada ju je jedna djevojka pokušala napastvovati. Sve se desilo u jednoj diskoteci gdje je imala nastup, da bi je publika cijelu noć dodirivala, a jedna djevojka i posmatrala na poseban način. Tokom pauze otišla je u WC da opere ruke, kada joj je ista ta djevojka prišla sa leđa i počela je ljubiti po vratu.

Djevojka je predložila pjevačici da se maze u WC-u, ali Rada je to pametno odbila. Iako priznaje da joj je u tom trenutku bilo jako neugodno i teško, danas joj je to smiješno.