Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

OVO JE NAJBOLJA OBLOGA ZA SKIDANJE TEMPERATURE: Brzinom munje čisti organizam i obnavlja tijelo, bolovi nestaju u trenu! – Alternativa

Sremuš je poznata samonikla biljka koja može biti od velike koristi ljudima, naročito poslije hladnih zimskih dana. S njim možemo lako da očistimo cijelo tijelo, ali i da ga obnovimo. Poznata je i pod nazivom ‘Medvjeđi luk’, ima antivirusno i antibakterijsko dejstvo, a iz organizma izbacuje sve nakupljene toksine.

Po riječima travara ukoliko želimo da poboljšamo cirkulaciju organizma, dovoljno je da u toku dana pojedemo samo jedan gram sremuša, a domaćice iz Čačka imaju mnogo recepata gdje je medvjeđi luk glavni sastojak.

”Sameljite ili sitno nasjeckajte sremuš, a poslije toga treba da ga pomiješate sa jabukovim sirćetom i brašnom koji ste predhodno prosijali. Stavite na vatru da smjesa prokuha, a onda umotate u oblogu koju položite na dio tijela gdje osjećate bolove. Ovo je preporučljivo primjenjivati ako imate visoku temperaturu ili neku upalu.

Sremuš že za kratko vrijeme da vam pomogne, a vi ćete se osjećati kao novi. Kod nas u selu se govori kako ga i medo jede poslije zimskog sna, jer tako ojačaju svoj organizam za godinu koja slijedi. Prije nismo imali apoteka, pa smo koristili prirodne lijekove, a sremuš je daleko najbolji.

Može da se stavi i u rakiju , pa primjenjuje kao obloga, a možete napraviti pitu ili salatu od ove biljke. ”- rekla nam je Vinka.