Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

PENZIONER U BOLNICI ČEKAO 23 SATA I NA KRAJU PREMINUO: Kamere snimile ovaj propust i nemar, ali i kako su izgledali njegovi posljednji trenuci! (VIDEO) – Alternativa

Posljednje trenutke svog života ovaj penzioner je proveo u čekaonici službe Hitne medicinske pomoći. Ljudi su u šoku zbog osoblja koje treba da radi svoj posao, a očigledno to ne rade, dok javni tužilac Kira Santoriela je istakla kako najprije treba da se utvrdi da li je medicinsko osoblje znalo u kakvom stanju se nalazi ovaj pacijent, odnosno da li su bili upoznati o njegovom teškom zdravstvenom stanju.

Advokat Roveta istakao je kako su svi iz Hitne službe vidjeli da njegovom Đuzepeu Ramonjinu nije dobro, ali da mu nisu prilazili i ukazivali pomoć, potcijenili su njegovo teško stanje.

Kao dokazni materijal, advokat je donio i snimke nadzornih kamera koje se nalaze u Hitnoj pomoći, gdje se vidi kako je Đuzepe stigao u Hitnu oko 10 sati, prvog maja. Cijelo vrijeme je bio u čekaonici, da bi oko 13:36 sati izašao iz ovog odjeljenja, a onda se vratio u 13:41.

”Tokom cijelog vremena on se nije udaljavao od ovog odjeljenja za hitne slučajeva, nego je samo jedanput izašao na zrak i to je trajalo oko pet minuta. Radi se o ozbiljnom i teškom propustu medicinskog osoblja i zato ćemo do kraja da nastavimo sa ovom istragom. U ovom trenutku ne znam da li mu je bilo spasa, ali možda je mogao da dobije neku adekvatnu pomoć. Niko ga sigurno još ne bi primjetio da se na kraju nije onesvjestio.”- rekao je advokat.

Po njegovim riječima, bolničari su mislili da je u pitanju neki beskućnik i zato mu nisu prilazili i htjeli da pruže pomoć, a to će na kraju i dokazati.

Pogledajte video kako je sve to izgledalo: